Over ons

We zijn een Belgisch gezin uit Drongen, een deelgemeente van Gent. In 2014 hebben we een eigen huis in de gemeente Sundsvall gekocht, nadat we al jaren na elkaar in midden-Zweden met vakantie waren geweest. We gebruiken het huis als vakantiewoning, onze vluchtheuvel waar we naartoe kunnen trekken als het ons in het hectische Vlaanderen eventjes te druk wordt.

Mijn vrouw en ik zijn beiden veertigers en we hebben een tienerzoon en -dochter, die allebei ook verknocht zijn aan Zweden. Zelf werk ik als marien meteoroloog in Oostende. Ann ontfermt zich elke werkdag op haar secretariaat met veel zorg om een paar honderd studenten Industrieel Ingenieur in Gent. Zoon Ids en dochter Diede gaan naar de middelbare school in Mariakerke.

Uiteraard houden we met zijn allen van de natuur, de rust en de kalmte. Anders heb je op het Zweedse platteland weinig te zoeken. In de winter schaatsen we veel, in de zomer springen we graag op de fiets. Vissen doen we uiteraard ook. Ann en Diede rijden ook graag paard.

Concrete plannen om te emigreren hebben we niet, al hebben zowel Ids als Diede al laten verstaan dat ze graag verder willen studeren in Zweden. Wij zullen ze in elk geval niet tegenhouden!